CORONITA RZ (41-607)

sałata | Crunchy | hydroponika
CORONITA RZ (41-607) product photo view-4 L
CORONITA RZ (41-607) product photo front L
CORONITA RZ (41-607) product photo view-2 L
CORONITA RZ (41-607) product photo view-3 L
CORONITA RZ (41-607) product photo view-4 L
CORONITA RZ (41-607) product photo front L
CORONITA RZ (41-607) product photo front S
CORONITA RZ (41-607) product photo view-2 S
CORONITA RZ (41-607) product photo view-3 S
CORONITA RZ (41-607) product photo view-4 S

Dostawa GRATIS!

• nowy typ sałaty - Crunchy Lettuce
• coraz bardziej powszechny w Polsce, Europie i na świecie
• jest to typ sałaty , który łączy cechy sałaty rzymskiej i kruchej
• główka składa się długich liści, które są zielone zarówno na zewnątrz jaki w środku główki
• liście są chrupiące, podobnie jak w sałacie kruchej
• tworzy duże, ciężkie główki
• wysoka tolerancja na tipburn
• ciekawy, słodki smak

View Details
Your message: 5000 characters remaining.

Rijk Zwaan is committed to protecting and respecting your privacy, and we’ll only use your contact information to keep you informed about Rijk Zwaan products, services, related information and commercial & marketing activities. Please read our privacy statement on how we use your information. By clicking submit below, you consent to allow Rijk Zwaan to store and process the personal information submitted above.

Details

Nazwa odmiany
CORONITA RZ (41-607)
Typ
Sałata Crunchy
Rzymska
Nie dotyczy
Marka/Specjalność
Bez marki
Wysoka odporność (HR)
Bl:29,30,32-35,37,38,40EU/Nr:0
Kolor
Zielony
Wielkość główki
Średnia
Sposób uprawy
Tunel, Grunt
Przeznaczenie
Przemysł, Świeży rynek
Pora uprawy
Wiosna, Lato, Jesień
Opis

Coronita RZ - nowy typ sałaty, który łączy niektóre cechy sałaty rzymskiej i kruchej. Dzięki ich połączeniu, uzyskano bardzo ciekawą odmianę, o słodkim smaku i chrupiącej strukturze liści. Nadaje się do kanapek, burgerów a także tortilli i przekąsek. Jest to nowy typ sałaty, który wychodzi naprzeciwko nowym trendom żywieniowym na rynku. Neurita RZ tworzy średniej wielkości główki. Przeznaczana do uprawy w gruncie od wiosny do jesieni. Bardzo ciekawy smak, wytwarza chrupiące liście. Wysoka zdrowotność i odporność na tipburn.