MILLOM RZ F1 (39-RE107)

rzodkiewka | zima, wiosna, jesień | pole, tunel, szklarnia
MILLOM RZ F1 (39-RE107) product photo view-4 L
MILLOM RZ F1 (39-RE107) product photo front L
MILLOM RZ F1 (39-RE107) product photo view-2 L
MILLOM RZ F1 (39-RE107) product photo view-3 L
MILLOM RZ F1 (39-RE107) product photo view-4 L
MILLOM RZ F1 (39-RE107) product photo front L
MILLOM RZ F1 (39-RE107) product photo front S
MILLOM RZ F1 (39-RE107) product photo view-2 S
MILLOM RZ F1 (39-RE107) product photo view-3 S
MILLOM RZ F1 (39-RE107) product photo view-4 S

Dostawa GRATIS!

• Rzodkiewka o zgrubieniach kulistych czerwonych
• Polecana do uprawy w okresie zimowo-wiosennym i jesiennym
• Skórka gładka o błyszczącym, intensywnie czerwonym kolorze
• Pęczki bardzo ładnie prezentują się w skrzynce
Pokaż szczegóły
Twoja wiadomość

Firma Rijk Zwaan wykorzystuje dane kontaktowe użytkownika, aby informować go o produktach i usługach. W każdej chwili można zrezygnować z otrzymywania tych powiadomień. Aby uzyskać więcej informacji na temat sposobu rezygnacji z subskrypcji, naszych zasad ochrony prywatności oraz tego, w jaki sposób zobowiązujemy się do ochrony i poszanowania prywatności, należy zapoznać się z naszą Polityce prywatności.

Szczegóły

Nazwa odmiany
MILLOM RZ F1 (39-RE107)
Typ
Okrągły czerwony europejski
Kolor
Czerwony
Balans rośliny
Szybkie
Sposób uprawy
Tunel foliowy, Szklarnia, Pole
Przeznaczenie
Świeży rynek
Pora uprawy
Wiosna, Jesień, Zima
Opis
Millom RZ to odmiana rzodkiewki o zgrubieniach kulistych czerwonych. Polecana do uprawy pod osłonami (szklarnia, tunel) oraz w gruncie, również pod agrowłókniną. Siew w zależności od miejsca uprawy: od grudnia do kwietnia oraz od września do listopada. Millom RZ cechuje się liśćmi o średniej długości, mocno osadzonymi na zgrubieniu co ułatwia wiązanie pęczków. Odmiana wykazuje wysoką odporność polową na mączniaka rzekomego zarówno na liściach jak i zgrubieniach. Zgrubienia są okrągłe o cienkim i krótkim ogonku również w warunkach niskiego poziomu światła (pora zimowa) o wysokiej tolerancji na parcenie i pękanie. Skórka jest  gładka o błyszczącym, intensywnie czerwonym kolorze a biały miąższ wewnątrz zgrubienia nie przebarwia się. Ponadto są bardzo smaczne, bez tendencji do ostrego smaku. Bardzo ładne pęczki idealne do sprzedaży na świeżym rynku i do marketów.