Poznaj Wokcue, odmianę ogórka firmy Rijk Zwaan przeznaczoną do smażenia stir-fry
Wprowadzanie smaków nowoczesnej kuchni azjatyckiego do zachodnich doznań kulinarnych.
Odkryj zalety Wokcue
Idealny do smażenia stir-fry
Nasz ogórek Wokcue zachowuje swoją jędrność, kształt, soczystość i chrupkość dzięki wyższej zawartości suchej masy. Dzięki wszystkim tym cechom ma znacznie lepszy smak w porównaniu z długim ogórkiem podczas pieczenia.
Charakterystyczny wygląd i gładka tekstura
Kolce Wokcue sprawiają, że łatwo rozpoznać ten ogórek na półce, ale nie powodują wrażenia kłucia w ustach.
Opracowany dla zaawansowanych technologicznie szklarni
Wokcue to odmiana ogórka o żeńskich kwiatach i pojedynczych owocach, którą można hodować w nowoczesnych szklarniach jako długi ogórek angielski, w sezonie wiosennym, letnim i jesiennym.
Chiński ogórek dla zachodniej kuchni
W kuchni zachodniej ogórki są zazwyczaj spożywane na surowo, często w sałatkach lub jako przekąska. Jednakże w kuchni azjatyckiej ogórki często wykorzystywane są w potrawach typu stir-fry. Tekstura ogórków stosowanych w kuchni azjatyckiej różni się od tekstury europejskich „długich ogórków”, dzięki czemu znakomicie nadają się do smażenia stir-fry. Wokcue zapewnia możliwość nadania potrawom autentycznego azjatyckiego smaku.