Chciałbyś dowiedzieć się więcej o zaletach Sweet Palermo?

Arkadiusz Sanecki
Doradca handlowy

Konsumenci poszukują papryki która jest smaczna, łatwa w przygotowaniu, ma wiele zastosowań oraz wyróżnia ją charakterystyczna, niezawodna jakość. Odpowiedzią Rijk Zwaan na wszystkie te oczekiwania jest Sweet Palermo®, ostro zakończona papryka o niespotykanie słodkim smaku oraz wszechstronności kulinarnych przeznaczeń.


Wyjątkowe cechy

Sweet Palermo cechuje przede wszystkim wysoka zawartość cukrów zapewniająca wyjątkową słodycz. Znaki rozpoznawcze Sweet Palermo to niecodzienny, wydłużony i nieco zdeformowany kształt oraz nazwa będąca zarejestrowanym znakiem towarowym. Sweet Palermo nie można pomylić z żadną inną odmianą dzięki następującym jej cechom:

  • delikatna i cienka skórka
  • niewielka ilość nasion wewnątrz
  • doskonała trwałość pozbiorcza
  • bogaty, słodki smak
  • wszechstronność zastosowań, zarówno do dań na ciepło jak i na zimno



Oferujemy

Sweet Palermo to gwarancja najwyższej jakości i bogatego asortymentu. By zapewnić Państwu optymalną korzyść wynikającą z tego produktu, oferujemy różnorodne usługi wspierające, m.in.:

  • współpraca w ramach grupy producentów, tzw. Sweet Palermo Growers Group
  • materiały promocyjne, opakowania i ich projekty
  • witryna internetowa dla konsumentów zawierająca inspiracje i porady dotyczące zastosowań Sweet Palermo: www.sweetpalermo.com
Sweet Palermo Growers Group

Asortyment dostępny cały rok

Sweet Palermo jest uprawiane przez cały rok, stąd dostępne jest w coraz większej ilości krajów. Podobnie jak w innych typach, również Sweet Palermo występuje w kolorze czerwonym, zielonym i żółtym, zaś w niedalekiej przyszłości konsumenci będą mogli zakupić ją również w kolorze pomarańczowym. W przypadku wszystkich tych wariantów, niezmiennie najważniejsze są wciąż te same cechy: smak – uniwersalność – wygoda.

Jak podbić serca konsumentów papryki

Serge Aime Kouakou jest szefem kuchni od 15 lat. Pochodzi z Wybrzeża Kości Słoniowej i początkowo praktykował w Londynie, zaś obecnie prowadzi własną restaurację w Almerii, dlatego stara się dostosować swój styl gotowania do hiszpańskich preferencji. Serge stawia sobie za cel przekonanie jak najszerszego grona osób do spożywania i polubienia warzyw.


Czytaj więcej